top of page

4x4 reizen Wales

Croeso i Gymru! oftewel: Welkom in Wales!

Wales ligt op een schiereiland in het centrale westen van het eiland Groot-Brittannië. De oppervlakte van Wales is zo'n 20.779 km², ongeveer even groot als Slovenië. Het is ruwweg 274 km van noord naar zuid en 97 km van oost naar west. Wales wordt begrensd door Engeland in het oosten en door de zee in de overige windrichtingen; het Kanaal van Bristol in het zuiden, het Sint-Georgekanaal in het zuidwesten en de Ierse Zee in het noordwesten en noorden. Alles bij elkaar heeft Wales een kustlijn van 1200 km. Verder liggen er enkele eilanden voor de kust van Wales, waarvan Anglesey (Welsh: Ynys Môn) in het noordwesten het grootste is.

Het landschap van Wales is voor een groot deel bergachtig, vooral in het noorden en het midden van het land. De bergen zijn gevormd tijdens het Paleozoïcum, vooral het Cambrium, en hebben verder hun vorm gekregen gedurende het Weichselien, de laatste ijstijd. De Brecon Beacons (Welsh: Bannau Brycheiniog) liggen in het zuiden, met de Pen-y-Fan (886 meter) als hoogste punt, en vormen een verbinding met de Cambrian Mountains, in het midden van Wales, die zich verder uitstrekken naar het noorden. De hoogste bergen van Wales zijn te vinden in Snowdonia (Welch: Eryri) in het noorden van Wales; met de Snowdon (1085 meter) als de hoogste berg.

5-daagse Wales Experience

Dag 1

Op de eerste dag zullen we de oversteek maken van het vaste land naar Groot-Britannie. Eenmaal aangekomen in Enge land zal je westwaarts koers zetten richting Wales. Van te voren geven wij enkele tips om bezienswaardigheden te bezoeken in Engeland, waaronder; Salisbury, Stonehenge, Oxford en Bath. Rond 17.00 uur word je verwacht op locatie in Wales waar om 18.00 uur een borrel plaatsvind in de lounge. Om 20.00 uur zal het eten worden opgediend waarna de rest van de avond vrij te besteden is.

Dag 2

Om 08.00 uur zal het Engels ontbijt worden uitgeserveerd. Rond 09.00 uur vertrekken we om ons te gaan begeven op de vele prachtige greenlanes. Deze ochtend zullen we zoals elke ochtend een overheerlijk bak gourmet koffie zetten. Deze dag zal makkelijk beginnen, en zich ontvouwen in schitteren de views en uitdagende routes. ’s Middags zullen we ons midden in de natuur te goed doen aan een heerlijke lunch. Wanneer de klok 17.00 uur slaat zullen we terug koers zetten richting ons verblijf.

Dag 3

Na heerlijk te hebben ontbeten starten we onze 4x4’s om een ander deel van Wales te gaan verkennen. De route voert ons richting een eeuwenoud bos, maar niet voor we een smalle bergpas op hebben gereden en al enkele flinke water- plassen hebben doorwaad. In het bos zal je de keuze hebben om wat moeilijkere routes te nemen, wil je dit niet dan volg je het slingerpad en kijk je hoe een andere deelnemer het wel probeert. Na het middageten in de vrije natuur zullen we een stukje moeten afdalen om naar onze volgende greenlane te rijden. Deze begint met een rotsachtig pad omhoog waarbij iedereen zijn eigen uitdagingen zal hebben. Eenmaal boven kunnen we genieten van een fenomenaal uitzicht over de vallei. Vanaf hier rijden we een heel stuk over de heuvelkam waarna we langzaam afdalen naar de verharde weg. Als we dan nog tijd over houden hebben we de keuze om nog 2 greenlanes te rijden, van middel tot zwaar.

Dag 4

Deze dag zal je niet snel vergeten. Van doorwadingen tot wegen met grote rotsen. Bij vertrek duiken we direct het bos in om via een rotsachtige weg met modderplassen ons verder noordwaarts te verplaatsen. Verder noordwaarts komen we bij een doorwading van een rivier, de hoogte van de waterstand zal bepalen of we kunnen ‘oversteken’. Mocht je het toch niet aandurven dan is er de mogelijkheid (zoals altijd bij moeilijke stukken) om een bypass te maken. Na dit mooie fotomoment rijden we door richting een stuwmeer met een prachtige dam. Voordat we hier aankomen zullen we nog een fantastische greenlane rijden langs een riviertje. Natuurlijk stoppen we op de dam om te genieten van de uitzichten. We vervolgen onze route langs de tongen van het stuwmeer over smalle paden en bruggetjes. We zijn via een prachtig onverharde route op weg naar onze volgende greenlane. Hier zullen we verschillende doorwadingen tegenkomen en genoeg uitdagingen van makkelijk tot moeilijk. Op de route zitten ook steile rots hellingen die je eventueel kan proberen te beklimmen. Na deze overweldigende greenlane zetten we in richting ons verblijf. We rijden een route terug met prachtige uitzichten over meren en heuvels.

Dag 5

''s Ochtends zullen we nog wat greenlanes aandoen voordat we weer koers zetten richting de boot. Hoe lang we kunnen greenlanen is afhankelijk van de vertrektijden. Wij hopen dat jullie een onvergetelijk ervaring hebben gehad in het adembenemende Wales.

Inbegrepen:

- Vanaf 895,- p.p. op basis van 2 personen in 1 auto

- Reisbegeleiding Mid Wales en lokale gids in Snowdonia

- 4x B&B

- Lunch in het veld

- 4x overnachtingen in Wales

Exclusief:

- Brandstof

- Verzekeringen/pechhulp

- Diner

- Drankjes tijdens diner

- Overtocht Calais-Dover € 50 o.b.v. 1 auto 2 personen

- Overtocht Dover- Duinkerken €50,- o.b.v. 1 auto 2 personen

- Overtochten zelf boeken. Hoe eerder hoe goedkoper

Sterke punten:

- Super prijs/kwaliteitsverhouding.

- De mogelijkheid om de heen en terugreis zelf met extra cultuur aan te vullen. Bv Stonehenge, Salisbury, Bath, Cambridge, bezoek aan een coalmine, greenlanes onderweg of een een toeristische route via South England naar de farm.

- De vrijheid om eerder te gaan en de reis te verlengen

- Locale gids in Snowdonia

- Variatie van ruige landschappen, greenlaning, doorwadingen, modder, rotsen, verharde

bergweggetjes en breathtaking views

- 4x4 Speelterrein. beschikbaar(optie)

- Heb je een bepaalde datum met meerdere auto's of alleen op het oog? Snel reageren dan kijken wij of het

mogelijk is. Heel flexibel!

- Ook voor bedrijven!

Wij nemen u graag mee op avontuur!

Klik hieronder om contact met ons op te nemen.

bottom of page