top of page

4x4 reizen Ierland

10-daagse Ierland Experience 

Dag 1

Vertrek vanuit Nederland, IJmuiden Amsterdam. Rond 17.30 uur vertrekt de boot richting onze westerburen, Newcastle is onze bestemming voor morgen. Eenmaal op de boot aangekomen gaat een ieder inchecken in zijn of haar hut waarna we op de boot gaan dineren. De rest van de avond zal er op de boot entertainment zijn in de vorm van een bandje, een quiz, bioscoop, casino en nog veel meer.

Dag 2

Rond 09.00 uur, Engelse tijd, verwachten we aan te komen in Newcastle. Na ons ontbijt op het vaste land gaan we op 30 min vanaf de boot de Greenlane al op. We trekken westwaarts richting onze 1e verblijfplaats in zuidwest Schotland. Via mooie Greenlanes rijden we steeds dieper Northumblerland in. Tijdens deze rit komen we resten tegen van de oude romeinse muur “Hadrians Wall”.

Dag 3

In de ochtend vertrekken we vanuit Schotland met de boot richting Noord Ierland. Deze dag brengt meerdere opties voor ons. We bezoeken Belfast, rijden door de straten en bekijken de Murals van Belfast. Dit zijn muurschilderingen die goed de strijd en gewelddadige sfeer weergeven die er heerste tijdens The Bloody Sundays in de 70 jaren. De Giant’s Causeway (UNESCO erfgoed) is ook zeker het bezoeken waard. Deze bestaat uit 40.000 basaltzuilen en zouden ontstaan zijn bij een vulkaanuitbarsting zo’n 60 miljoen jaar geleden. Na de Giant’s Causeway brengen we een bezoek aan de oudste Whiskey stokerij van Ierland; Bushmills. Hierna vervolgen we onze route door een pontje te nemen die ons tot vlak bij onze verblijfplaats brengt.

Dag 4 + 5 + 6

Na ons ontbijt gaan we de Ierse Greenlanes verkennen. Tegen de klok van 10.30 zullen we een heerlijk bakje Gourmet koffie serveren in het veld. We vervolgen onze weg over de Greenlanes en ontdekken het Noord-westen van Ierland. Rond 13.00 verzorgen wij een heerlijke lunch in de vrije natuur. Op deze Greenlanes is voor ieder wat wils; technische beproevingen, spectaculaire views en uitdagend voor elk niveau.

Dag 7

Met een stevig Iers ontbijt in de maag vertrekken we richting de boot die ons weer naar Schotland brengt. Als we van de boot af komen zetten we koers richting Carlisle waarna we The Lake District binnenrijden. Eenmaal in Lake District zullen we een Greenlane gaan rijden die laat zien hoe mooi en technisch dit gebied is. Na hiervan genoten te hebben zullen we neerstrijken in prachtig typisch Engels plaatsje.

Dag 8

Na ons ontbijt om 8 uur rijden richting het zuiden van Lake District. Hier zullen we enkele Greenlanes gaan rijden die kenmerkend zijn voor dit gebied. Uiteraard zorgen wij weer voor koffie en lunch in het veld. The Lake District staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en idyllische meren. Tijdens het rijden zullen we daar zeker de tijd voor nemen om er van te genieten. Tegen de avond rijden we terug naar ons hotel.

Dag 9

Deze dag beginnen we met Greenlanen in North Pennines. Er staat ons ook een pittige bergbeklimming te wachten. Op het puntje van de berg hebben we een fantastisch uitzicht waar we koffie gaan drinken. Hierna vervolgen we onze route naar het oosten. Natuurlijk niet over de verharde weg maar zoveel mogelijk onverharde paden. Ook staat er een technische doorwading op het programma. Hierna vervolgen we onze weg richting de ferry.

Dag 10

Aankomst rond 09.30 uur in IJmuiden. Afscheid en route naar huis.


Prijzen

De prijs bedraagt € 1195,- per persoon op basis van 2 betalende personen per auto. Deze prijs is gebaseerd op 4 auto's, 8 personen die deelnemen.

Inbegrepen is B&B (slapen en ontbijt), koffie/thee, lunch in het veld en begeleiding Flex Adventure 4x4.


Diners zijn niet inbegrepen, omdat wij vinden dat mensen zelf mogen bepalen wat ze willen eten. Lekker Flex:).


Ferry NL - UK en speedferry Scotland - Noord-Ierland zijn niet inbegrepen. Voor de overtocht naar Engeland heb je zelf de keus of je Luxe of Basic wil.

De kosten voor beide ferries bedragen ± € 400,- per persoon op basis van 2 betalende personen per auto, retour.

We zijn in onderhandeling met de ferry maatschappijen om de beste prijs te realiseren voor de overtochten.

Het boeken van de boot gaat uiteraard in overleg met ons en er geldt; vroeg boeken is het goedkoopst.

Wij hopen je graag te verwelkomen op deze avontuurlijke en onvergetelijke trip!

Wij nemen u graag mee op avontuur!

Klik hieronder om contact met ons op te nemen.

bottom of page