top of page

4x4 reis en vakantie op IJsland met eigen auto

2 weken met je eigen auto de mooiste plekken van IJsland ontdekken? Wij maken het mogelijk!

18-daagse 4x4 reis

Vanuit Noord-Denemarken nemen we de boot richting IJsland. Vanuit Utrecht is het 950 km rijden naar de boot. De overtocht naar IJsland duurt 2 dagen (47 uur). Wij zullen alle informatie verstrekken die nodig is om de boot te boeken, omdat wij direct contact hebben met de maatschappij.

Wat gaan we doen op IJsland?

Gedurende 14 dagen ga je kennis maken met de ongekende mooie natuur die IJsland te bieden heeft. Het toeristische gedeelte rond Reykjavik laten we in principe links liggen, maar er is uiteraard de mogelijkheid om een dagje op eigen gelegenheid deze stad te bezoeken. Waar wij ons op concentreren is het prachtige binnenland waar je de mooiste IJslandse kloven, actieve vulkanen en gletsjers gaat bewonderen. We gaan op plekken komen die alleen met een 4x4 auto te bereiken zijn. Daar zullen ook vele doorwadingen mee gepaard gaan dus jouw 4x4 auto zal dus voorzien moeten zijn van een snorkel. Het grootste gedeelte van de reis zal ons voeren over onverharde wegen, van gravelpaden en doorwadingen tot routes over rotsen waar geen weg te zien is en we aan de hand van een GPS en paaltjes onze routes zullen moeten vinden. Uiteraard gaan we onderweg ook naar enkele welbekenden hotspots zoals Geysir, Dettifoss en de Vatnajökull. Het bekende Blue Lagoon kan op eigen gelegenheid bezocht worden. Let wel; in het noorden van IJsland zullen we langs een soortgelijk bad komen wat veel minder toeristisch is.

Kamperen

De overnachtingen zullen plaatsvinden op campings. We hebben zorgvuldig onze campings uitgekozen met het oog op douche- en toiletmogelijkheden. Vooraf krijg je van ons een lijstje met alle benodigdheden die je zoal nodig kunt hebben op deze reis.

Kosten

Deze reis is zorgvuldig en met veel aandacht samengesteld. De kwaliteit van de reis staat voorop. We komen op de meest interessante en mooiste plekken van IJsland. We hebben zorgvuldig gekozen om iedere dag +/- 200 km te rijden, zodat er geen gehaast is om van A naar B te komen en we de tijd hebben om de bezienswaardigheden goed te kunnen bezichtigen. De afwisseling tussen onroad en offroad draagt bij aan de kwaliteit van deze reis. De kosten bedragen €1895,- per persoon uitgaande van 2 personen in 1 auto. De begeleiding, alle overnachtingsplekken en de organisatie zijn hierbij inbegrepen. Het eten is niet inbegrepen, maar dit kan uiteraard gezamenlijk geregeld worden. Dit kunnen wij vooraf bespreken bij een meeting. De overtocht (retour) start bij een bedrag van €2420,- per auto/2 personen/hut. Hierin kun je van ons verwachten dat wij dit met uiterste zorg begeleiden.

Wij nemen u graag mee op avontuur!

Klik hieronder om contact met ons op te nemen.

bottom of page