top of page

Ethiopië 4x4 reis (selfdrive)

Dag 0 & 1: vlucht naar Ethiopië & Addis Abeba - Awash NP

Na aankomst op de luchthaven in Addis Abeba heb je een transfer naar het hotel. Afhankelijk van de aankomst verblijf je een nacht in Addis Abeba of rijden we gelijk naar Awash National Park. Na een rustige start rijden we naar het oosten. Het landschap is weids en vulkanisch. Addis Abeba ligt op meer dan 2000 meter hoogte en vandaag daal je af naar iets onder de 1000 meter. De wegen zijn behoorlijk goed. Af en toe zullen we van de grote weg afgaan, om eerst wat half verharde wegen en zandwegen te proberen. Bij het kleine stadje Awash, genoemd naar de imposante Awash rivier, gaan we het Nationale Park in, waar we overnachten in een lodge in het park. Als we het park inrijden, gaan we voor het eerst off road. De zandwegen die door het park lopen zijn goed te rijden, dus zo wen je een beetje aan de auto. Onderweg zie je wat eerste dieren. Het is niet vergelijkbaar met de grote parken in andere delen van Afrika. Hier vind je vooral veel vogelsoorten en antilope achtigen.

Dag 2: Awash - Bilen

's Morgens rijden we enkele uren door het Awash park, over zandwegen, waar we verschillende diersoorten kunnen zien. Ook bewonderen we de waterval en de warmwaterbronnen. Daarna vervolgen we onze weg richting Djibouti. Dit is grotendeels een verharde weg. Bij Bilen gaan we op bezoek bij een Afar familie. Zij wonen in prachtige rieten hutten, volledig aangepast aan de omgeving. De Afar zijn een nomadisch volk en leven met hun kamelen, die we vandaag zeker zullen zien. We slapen hier in een leuke lodge, waar je ’s avonds de leeuwen kunt horen.

Dag 3: Bilen - Semara

Vandaag krijgen we al meer een woestijngevoel. Het landschap wordt nu steeds droger en weidser. Je rijdt door het Yangudi Rassa National Park en het Mile serdo Wildlife Reserve. Verwacht niet heel veel dieren te zien, maar we zullen een paar maal van de hoofdweg afgaan om off-road te rijden. De eindbestemming van vandaag is het dorpje Semara, waar we overnachten in een eenvoudig en klein hotel. Je hebt tijd om in het vriendelijke dorpje rond te kijken.

Dag 4 & 5: Semara - Lake Afdera - Ertale Krater

De weg van Semara naar het Lake Afdera is goed geasfalteerd en de omgeving is mooi. De weg is behoorlijk bochtig, in het begin stijg je nog wat, richting de 700 meter, maar daarna daal je tot onder -100 meter. Vanaf het meer begint het gebied waar je alleen nog off-road kunt rijden. Rond het meer kunnen we dus vast een paar mooie off-road ritten maken. We kamperen aan het meer en zien hoe de zoutwinning hier via waterverdamping in bassins verloopt. De dag daarna gaan we op weg naar de krater. De Ertale, wat rokende berg betekent, is een actieve vulkaan, waar je goed ziet hoe de krachten van de aarde werkzaam zijn. In gezelschap van bewaking, gidsen en kamelen beklimmen we tegen de avond in ongeveer 3 uur de 613 meter hoge krater en lopen door verschillende lava formaties. We overnachten op de rand van de krater in open stenen hutjes en kijken naar de uitbarstingen van de vurige massa in het lavameer.

Dag 6: Ertale krater naar Ahmed Ela

Net na zonsopgang op dag 6 dalen we van de krater af. We rijden daarna door een gebied met veel stuifzand naar het dorpje Ahmed Ela, waar we onze intrek nemen in een zeer eenvoudig onderkomen van stokken en een golfplaten dakje. In dit gebied zijn geen wegen, dus je rijd dwars door de zandvlaktes. In Ahmed Ela zien we talloze kamelen karavanen voorbij trekken. Zij vervoeren de enorme blokken zout die hier worden uitgehakt.

Dag 7: Dallol gebied - Lake Asale - Berhale - Wukro

We rijden het gebied van Dallol, waar je een van de meest bizarre landschappen ter wereld aantreft. Zwavel, ijzeroxide, zout en andere mineralen hebben hier grillige witte, groene, rode, oranje en okergele formaties gevormd. Overal hoor je water en gassen borrelen tussen de felgekleurde structuren. In dit gebied zijn ook enorme zoutvlaktes en een zoutcanyon. We zien de Tigray en Afar bevolking bezig om het zout in grote blokken uit te hakken en op de kamelen te laden. Vanwege de hitte een heel zwaar karwei. Daarna verlaten we Dallol en rijden we naar het dorpje Berhale. Hier overnachten de karavanen en wordt het zout opgeslagen. Aan het eind van de dag verlaten we het Danakil gebied en rijden we naar Wukro, de "bewoonde" wereld weer in. Verblijf hier in een prettige lodge.

Dag 8 & 9: Lalibela, rotskerken en ander werelderfgoed

Vanuit Wukro heb je een flinke dag rijden voor de boeg. We nemen een route waarbij je een afwisseling hebt van verharde wegen en grintwegen, met ook een deel zandwegen. Het wordt dus een echt uitdagende tocht. Daarna kom je aan bij de plaats die het cultuur-historische hoogtepunt van Ethiopië herbergt: Lalibela. Hier eindigt de reis. De volgende dag heb je een rustige dag, waar je de plaats kunt bezichtigen. In Lalibela zijn maar liefst 11 middeleeuwse kerken prachtig uitgehouwen in rotsen. Gebouwd door koning Lalibela, die in de 12e eeuw een “nieuw Jeruzalem” wilde bouwen. Deze kerken vormen een meesterwerk dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Een uitgebreid stelsel van sloten en ceremoniële passages geven je toegang tot mystieke kluizenaarsgrotten en catacomben. Wandelend of op de rug van een muildier bezoek je de kloosters in de bergen net buiten Lalibela. In de avond beleed je het traditionele uitgaansleven in “tej bet”, een lokale bar. Daar kun je genieten van Asmari, lokale optredens, vergelijkbaar met stand-up comedians. En natuurlijk kun je de heerlijke plaatselijke honingwijn proeven!

Terugreis via Addis Abeba

Rond de middag vliegen we terug naar de hoofdstad Addis Abeba. De internationale vluchten vertrekken in de avond, dus we bezichtigen nog wat in de stad of er zijn dagkamers om wat uit te rusten voorafgaand aan het afscheidsdiner en de terugreis.

Inclusief:

  • vervoer ter plaatse met gehuurde 4x4 auto.
  • engelstalige gids en extra staf gedurende de gehele reis met 4x4
  • extra begeleiding (en beveiliging indien nodig) in Danakil regio
  • lokale gidsen
  • accommodaties in 2- persoonsslaapkamers van gemiddeld tot luxe comfort met ontbijt
  • kampeermaterialen en alle maaltijden tijdens kamperen,
  • alle entreegelden voor alle genoemde activiteiten (Awash NP en Lalibela)
  • kosten voor garantiefonds
  • administratiekosten.

Exclusief:

Vluchten, visum, vaccinaties, verzekeringen, benzine, drinken, niet genoemde maaltijden, fooien, souvenirs en overige eigen uitgaven.

Wij nemen u graag mee op avontuur!

Klik hieronder om contact met ons op te nemen.

bottom of page